banner
Dom/Vijesti/ Detalji

Usisivač vreće riže u žitu

2022年4月18日

Ukislani kupus, senf, kelp... Vakuumska ambalaža ovih neobrisanih proizvoda je uvijek bio jedan od glavnih problema koji je mučio industriju hrane u mojoj zemlji. Kako riješiti ovaj problem postao je cilj zajedničkih napora preduzeća za opremu za hranu u mojoj zemlji posljednjih godina.


Sa poboljšanjem nivoa potrošnje ljudi i jačanjem svijesti o sigurnosti hrane, mnoge tradicionalne hrane moraju biti uvakum pakovane. Nakon pakacije vakuumske mašine za zaptivanje zrna i rižine vrećice, pakovani materijal može efikasno spriječiti razmnožavanje aerobnih bakterija, te tako izbjeći korupciju i pogoršanje robe, produljiti rok trajanja hrane, umnogome produljiti vrijeme skladištenja proizvoda (roba), te učiniti hranu prodavom. Rast vremena, efektivno proširiti radijus prodaje. Prema nepotpunim statistikama, godišnja prodaja vakuumske ambalaže kiselog kupusa, senfa i kelpa u industriji instant nudle je čak 8 milijardi juana, a potrebni paketi začinjavanja ambalaže hrane premašuju 3 milijarde paketa. Međutim, trenutne metode proizvodnje neobrisanih proizvoda kao što su kiseli kupus, senf, i kelp su uglavnom ručno mjerenje, ručno punjenje u montažne vrećice, a zatim ručno smeštene u posebnu poluautomatsku mašinu za vakuumsko pakiranje. Ne može da se suoci sa potrebama industrijske proizvodnje. Kako promijeniti status quo rada u stilu radionice u industrijama kao što su kiseli kupus, senf, i kelp svila, smanjiti troškove rada, i smanjiti intenzivnost rada radnika.


Stručnjaci smatraju da vakuumska mašina za brvljenje žita i riže integriše funkcionalne modularnu tehnologiju kao što su formiranje roll filma, automatsko premještanje i punjenje, vakuumsko brvljenje, te neprekidna proizvodnja vrećica, što rješava problem automatskog vakuumskog pakiranja neobrisanih predmeta kao što su kiseli kupus, senf, i kelp. . Istovremeno, oprema usvaja vertikalno vakuumsko pakiranje, servo kontrolu kretanja, kompjutersku kontrolu i druge tehnologije za realizovanje jednomaterijalnog multifunkcionalnog i automatskog kontinuiranog pakiranja vrećica. Kroz test, kontinuirana brzina pakiranja može dostići 50 vrećica/min, vakuumski stepen može doseći ispod -94 kPa, a kvalificirana stopa kontinuirane proizvodnje ambalaže je više od 99%, što zadovoljava zahtjeve automatske proizvodnje vakuumskog pakiranja. Osim toga, kontinuiranom metodom proizvodnje vrećica ovog proizvoda stvaraju se uslovi za industrijsku racionaliziranu proizvodnju, rješava se problem vakuumske brvljenja kontinuiranih vrećica u industriji ambalaže, efektivno smanjuje troškove rada i jačinu rada, poboljšava efikasnost proizvodnje, te ispunjava zahtjeve standardiziranog upravljanja .


U posljednjih nekoliko godina, Internet subverging razne industrije, a proizvodnja opreme će biti integrirana u Internet prije ili kasnije. Razvojem nauke i tehnologije, nastoj i integracija novih tehnologija koje karakterizira percepcija i inteligencija učinit će razvoj informacijskih tehnologija u budućnosti, od Interneta kojim dominiraju ljudske informacije do Interneta stvari u kojima dominira Internet stvari i Internet stvari. Glavni utjecaj upravljanja ogleda se u automatiziranju informacija i inteligencije. Internet stvari za industrijsku automatizacijom je integracija i fuzija tvorničke kontrolne mreže i enterprise information Internet mreže.


Moglo bi vam se i svidjeti