banner
Dom/Vijesti/ Detalji

What Are The Accessories Of The Paste Quantitative Filling Machine

Feb 24, 2022

Pribor stroja za količinu punjenja paste su sačinjeni od:


1. Glava za punjenje, veličina i dužina glave za punjenje mogu se prilagoditi prema veličini mašine za količinu punjenja paste, koja je pogodan za punjenje boca različitih veličina.


2. Kvantitativni stroj za punjenje paste sa PLC kontrolnim sistemom pogodan je za materijale s različitim viskozitetama i česticama, te može riješiti različite probleme pritiska uzrokovane hranjenjem visokog nivoa i ultra visokog pritiska.


3. U kutiji za materijal, kako bi se osigurala stabilna izvedba operacije punjenja, nivo tekućine spremnika za skladištenje tekućine uvijek mora održavati određenu visinu. Može se izbjeći da kada se smanji volumen zraka u spremniku za skladištenje tekućine, tlak zraka je nizak, a razina tekućine previsoka, visoki nivo tekućine plutat će otvoriti ventil za unos zbog porasta. Gas pod pritiskom se izliva u rupu ventila kako bi se dopunio volumen gasa, a nivo tekućine se spušta kako bi se osiguralo da nivo tekućine ne prelazi granicu.


4. Naprotiv, kada se poveća zapremina plina u spremniku za skladištenje tekućine, tlak zraka je previsok, a razina tekućine preniska, plutač niskog nivoa otvorit će ispušni ventil zbog pada kako bi uklonio višak plina i povećao razinu tekućine. , kako bi se osiguralo da nivo tekućine mašine za kvantitativno punjenje paste nije niži od donje granice. Kako bi se izbjegla iznenadna depresivna i pjenjena generacija pri punjenju tekućih materijala koji sadrže plin, postupak operacije punjenja se koleba i haotično.


Mašina za punjenje paste je podijeljena na poluautomatsku mašinu za punjenje paste i automatsku mašinu za punjenje paste, sa različitim zahtjevima za upotrebu, obično podijeljena na jednoglavu mašinu za punjenje paste i dvoglavu mašinu za punjenje paste. Kupci mogu odabrati odgovarajuću opremu za različite potrebe proizvodnje, ali u svakom slučaju, održavanje i održavanje opreme su u osnovi isti. Tijelo mašine za punjenje paste je od nehranljivog čelika. Pri čišćenju ne strugati njegovu izvanjsku površinu oštrim i tvrdim alatom. Koristi alkohol da ribaš mrlje površine. Drugo, cilindar opreme je podmazan prije odlaska iz tvornice, molimo vas da ne rastaviti cilindar ili dodati bilo koje ulje za podmazivanje, a materijalni cilindar, trosmjeran i trosmjeran volan ventil opreme može se lako rastaviti i oprati. Nakon toga treba na vrijeme riješiti nošenje dijelova opreme, a istrošene prstenje za zaštitu treba na vrijeme zamijeniti.


Mašina za kvantitativno punjenje paste je pogodan za hranu, dnevnu hemijsku, pesticidnu, farmaceutsku i specijalnu industriju. Na preciznost punjenja uticat će stabilnost tlaka zraka, uniformnost materijala, brzina punjenja itd.


Moglo bi vam se i svidjeti