banner
Dom/Vijesti/ Detalji

Princip rada mašine za pakovanje hrane

Aug 05, 2021

Aktuelna automatska mašina za pakovanje sa jastucima usvaja vodeći i najzreliji i najpouzdaniji tehnološki dizajn i proizvodnju u zemlji, što objedinjuje suštinu višegodišnjeg iskustva na polju mašina za pakovanje. Mašina za pakovanje može koristiti različite kompozitne namotaje za pakovanje velike količine hrane, što je vrlo pogodno za potrebe velikog broja korisnika u Kini. 1) Električni dio automatske mašine za pakiranje se općenito sastoji od sljedećeg:

a) Glavni upravljački krug sastoji se od sučelja čovjek-mašina (tekstualni prikaz), pretvarača frekvencije i programabilnog logičkog kontrolera (PLC) kao upravljačkog jezgra;

b) Krug za kontrolu temperature sastoji se od inteligentnih mjerača temperature, poluprovodničkih releja, komponenti termoelemenata itd. sa preciznom kontrolom temperature, intuitivnim prikazom i prikladnim podešavanjem;

c) Praćenje i detekcija u više tačaka se realizuju pomoću fotoelektričnih prekidača, elektromagnetnih senzora blizine itd .; 2) Potpuno automatski princip rada jastuka:

S poboljšanjem automatizacije, rad, održavanje i svakodnevno održavanje stroja za pakiranje postaju prikladniji i jednostavniji, što umanjuje zahtjeve operatora za profesionalnim vještinama. Kvaliteta pakiranja proizvoda izravno je povezana s temperaturnim sustavom, točnošću brzine domaćina i stabilnošću sustava za praćenje.

Sistem za praćenje je kontrolno jezgro mašine za pakovanje. Usvaja dvosmjerno praćenje naprijed i natrag kako bi dodatno poboljšalo preciznost praćenja. Nakon što mašina radi, senzor traga filma neprestano otkriva oznaku filma (oznaku u boji), a mikro prekidač za praćenje mehaničkog dijela otkriva položaj mašine. Gornja dva signala šalju se na PLC. Nakon što se program izračuna, izlaz PLC -a je Y6 (pozitivna potjera), Y12 (obrnuta potjera) kontroliraju pozitivno i negativno praćenje motora za praćenje, odmah otkrivaju greške u materijalima za pakiranje tijekom proizvodnog procesa i precizno nadoknađuju i ispravite ih, izbjegavajući rasipanje materijala za pakiranje. Ako inspekcija ne ispuni tehničke zahtjeve nakon unaprijed određenog broja praćenja, može se automatski zaustaviti radi pregleda kako bi se izbjeglo stvaranje otpada.

Zbog regulacije brzine pretvaranja frekvencije, lančani prijenos je znatno smanjen, stabilnost i pouzdanost rada stroja poboljšani, a buka rada stroja smanjena. On osigurava visokoefikasnu mašinu za pakovanje' visoku efikasnost, automatsko otkrivanje s malim gubicima i druge višenamjenske, potpuno automatske visoke tehničke razine. Ima i lijep i moderan izgled i zdrav i budan um.

Iako je funkcija primjene prijenosnog sustava koji se koristi u stroju za pakiranje hrane relativno jednostavna, ona ima veće zahtjeve za dinamičke performanse prijenosa, a sustav zahtijeva brže dinamičko praćenje performansi i visoku preciznost stabilnosti brzine. Stoga se moraju uzeti u obzir dinamički tehnički pokazatelji pretvarača frekvencije, a frekvencijski pretvarač visokih performansi može se odabrati kako bi zadovoljio zahtjeve.


Moglo bi vam se i svidjeti