banner
Dom/Вести/ Detalji

Уобичајена класификација машина за пуњење

Jun 20, 2022

filling

Тренутно, захтеви људи за квалитетом робе расту из дана у дан, потражња на тржишту се шири, а захтеви предузећа за ефикасном аутоматизованом производњом се широко користе у прехрамбеној индустрији, индустрији пића и свакодневној хемијској индустрији. Постоји много врста овог производа. Ево неких уобичајених машина за пуњење:

Машиназапуњење под атмосферским притиском

Испуњава га тежина течности под атмосферским притиском. Ова врста машине за пуњење је подељена на два типа: временско пуњење и пуњење константне запремине. Погодан је само за пуњење течности ниског вискозитета и без гаса као што су млеко, алкохолна пића и минерална вода.

Машиназапуњење под притиском

Пуњење се врши под притиском већим од атмосферског притиска, а може се поделити и на два типа: први је да је притисак у резервоару за складиштење течности једнак притиску у боци, а пуњење се врши тако што течност тече у боцу сопственом тежином, што се назива изобарично пуњење. ; Други је да је притисак у резервоару за складиштење течности већи од притиска у боци, а течност тече у боцу разликом притиска. Ова метода се углавном користи у брзим производним линијама. Машина за пуњење под притиском је погодна за пуњење течности које садрже гас, као што су пиво, сода, шампањац итд.

Машина за вакуумско пуњење

Пуни се када је притисак у боци нижи од атмосферског. Ова врста машине за пуњење има једноставну структуру, високу ефикасност и може се прилагодити широком спектру вискозитета материјала, као што су уље, сируп, воћно вино итд.

Машиназапуњење уља

Може да пуни све врсте нафтних производа, као што су јестиво уље, уље за подмазивање, уље од кикирикија, сојино уље, итд. Ова врста машине за пуњење је машина за пуњење специјално развијена за пуњење уљног материјала, која може да оствари флексибилну конфигурацију ручног рада и рад без посаде, као што је машина за пуњење јестивог уља. Према методи мерења, може се поделити на тип мерача протока. Клип. Вагање итд. Према стилу опреме, може се поделити на линеарни тип и ротациони тип.

Машиназапуњење чепа за убризгавање

Ова врста машине за пуњење се широко користи у медицини, храни, дневној хемијској, масти, пестицидима и другим специјалним индустријама, а може да пуни разне течне и пастезне производе, као што су дезинфекционо средство, средство за дезинфекцију руку, паста за зубе, маст, разна козметика итд. .

Машиназапуњење течности

Нови хоризонтални дизајн, лаган и практичан, аутоматско извлачење материјала и пуњење резервоара могу се користити за дебљу пасту. Функција ручног и аутоматског пребацивања: када је машина у "аутоматском" стању, машина аутоматски врши континуирано пуњење при подешеној брзини. Када је машина у "ручном" стању, руковалац гази педалу да би постигао пуњење. Ако се машина држи притиснутом, она ће такође постати стање аутоматског континуираног пуњења. Систем за пуњење против капања: Приликом пуњења, цилиндар се помера горе-доле да би покренуо зачепљену главу.


Можда ти се такође свиђа