banner
Dom/Вести/ Detalji

Машина за пуњење течности и њена монтажна линија

Aug 02, 2021

Према принципу пуњења, машина за пуњење је подељена на машину за атмосферско пуњење, машину за пуњење под притиском и машину за вакуумско пуњење.

Мацхине Машина за пуњење атмосферским притиском: Пуни се тежином течности под атмосферским притиском. Ова врста машине за пуњење је подељена на две врсте: временско пуњење и пуњење са константном запремином, које су погодне само за пуњење течности ниске вискозности и без гаса, попут млека и вина.

Мацхине Машина за пуњење под притиском: Пуни се при вишем од атмосферског притиска, који се може поделити у две врсте: једна је да је притисак у цилиндру за складиштење течности једнак притиску у боци, а течност тече у боцу својом сопствена тежина. То је пуњење под једнаким притиском; друга је да је притисак у цилиндру за складиштење течности већи од притиска у боци, а течност тече у боцу за разлику од притиска. Ова метода се често користи у производним линијама за велике брзине. Машина за пуњење под притиском погодна је за пуњење течности које садрже гас, попут пива, соде, шампањца итд.

Мацхине Машина за вакуумско пуњење: пуњење под притиском у боци је ниже од атмосферског притиска. Ова врста машине за пуњење има једноставну структуру, високу ефикасност и широк спектар прилагодљивости вискозности материјала, као што су уља, сирупи и воћна вина.


Можда ти се такође свиђа